Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Pokušaj saznati istinu prilazeći duhovnom učitelju. Ponizno mu postavljaj pitanja i služi ga. Samospoznate ti duše mogu prenijeti znanje, jer su vidjele istinu.
-- Bhagavad-gita 4.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 06.05.24. 11:50
 

Indija - ODLAZAK NJ.S.GOPAL KRSNA GOSWAMIJA

 
 

Dragi prijatelji,dobronamjernici i bhakte ISKCON-a,

Molimo primite naše ponizno poštovanje. Sva slava Šrila Prabhupadu!

Jutros 5.05.2024, u 9:20 IST, Njegova Svetost Gopal Krishna Goswami, jedan od najstarijih učenika Njegove Božanske Milosti A.C. Bhaktivedanta Swamija Prabhupada, otišao je s ovog svijeta.

Maharaj je stup Međunarodnog društva za svjesnost Krišne i neumorno je služio na praktički svakoj liderskoj poziciji kako bi podržao i proširio misiju svog duhovnog učitelja.

Čak i prije svog prvog susreta sa Srila Prabhupadom u Montrealu, u Kanadi 1968., Maharaju, poznatom kao Gopal Krishna od samog rođenja, je dana služba čišćenja i pripreme Srila Prabhupadovih soba za njegov dolazak.

Od tada, Maharaj je doslovno i figurativno posvetio svoj život održavajući Srila Prabhupadinu kuću u redu.

Šrila Prabhupada se odmah jako zainteresirao za pametnog mladog Indijca koji je pozorno sjedio kroz svako predavanje i ubrzo su se počeli redovito dopisivati. Ubrzo nakon toga, Srila Prabhupada je inicirao Maharaja kao Gopal Krishna Dasu i tako je započeo životni vijek službe bez premca.

Maharaj je godinama služio kao Srila Prabhupadov osobni tajnik i on ga je imenovao povjerenikom upravnog tijela 1975. i dao mu odgovornost nadgledanja cjelog ISKCON-a u Indiji. Šrila Prabhupada nakon toga povjerio je Maharaju zadatak tako drag njegovom srcu -- tiskanje njegovih transcendentalnih knjiga.

Od tog vremena, Maharaj je bio amblem distribucije knjiga, dijeljenja svjesnosti Krišne ,izgradnje prekrasnih hramova i upravljanja međunarodnim poslovima Srila Prabhupadove misije, cijelo vrijeme ostajući nježan, ponizan vaišnava koji uvijek ima trenutak kojim može ohrabriti druge svojom istinskom brigom i ljubavlju. Osim toga, Maharajeva sadhana je besprijekorna, često je na hramskom oltaru i nudi mangala-arati božanstvima prije završetka jutarnjeg programa, japa šetnje,a zatim obožavanja vlastitih božanstava prije početka cjelodnevne dinamične službe.

Njegova Svetost Gopal Krishna Maharaja personificira sve što je u srcu ISKCON-a i ostat će vječno štovan i voljen zbog svoje neusporedive službe, predanosti i stručnosti u poznavanju i služenju Srila Prabhupadove volje. Možemo se samo moliti da svatko od nas bude blagoslovljen barem jednom kapi te hrabrosti,usredotočenosti i iskrenosti za služenje, iako nikada ta praznina njegove fizičke prisutnosti neće ispuniti naša srca ili naše društvo.

Naša srca i glave ostaju na stopalima Njegove Svetosti Gopala Krishne Goswamija Maharaja, najuzornijeg učenika, bhakte, brata po Bogu, duhovnog učitelja, i prijatelja.

Maharaja nas je uvijek ohrabrivao da zajedno radimo i surađujemo i pomažemo jedni drugima u službi Srila Prabhupada. U tom raspoloženju sluge, nudimo naše iskrene molitve i podršku Maharajevim učenicima i svima onima koji su ostali bez Maharaja. Potičemo vas da uzmete utočište Maharajevih uputa i primjera usredotočene sadhane i služenje u društvu naše ISKCON obitelji.

Njegova Svetost Gopal Krishna Goswami Maharaj ki jaya!

Srila Prabhupada ki jaya!

 

Hare Krishna,

 

Vaši sluge iz GBC EC-ija,

Guru Prasad Swami

Tapana Misra Das

Govardhana Das






 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 120 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 246 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::