Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Najave ::
 

Srbija - Fruška Goranga 2012

 
HH Sacinandana Maharaja, HH Jayapataka Maharaja, HH
Bir Krishna Maharaja, HH Kadamba Kanana Maharaja,
HH Dhanavir Maharaja, HH Prahladananda Maharaja
 
 

Dragi bhakte,

Ove godine Fruška Goranga kamp je od 6. do 15. jula.

Od gostiju, dolazak su nam potvrdili:

HH Sacinandana Maharaja (sve vreme)
HH Jayapataka Maharaja (od 7. do 12.)
HH Bir Krishna Maharaja (sve vreme, najverovatnije)
HH Kadamba Kanana Maharaja (od 6. do 13.)
HH Dhanavir Maharaja (od 6. do 8.)
HH Prahladananda Maharaja  (sve vreme, najverovatnije)

a odgovor očekujemo od:
HH Krsna Ksetra Prabhu 
HH Bhaktivaibhava Maharaja 

Čitav kamp nosiće pečat Šri Vrindhavana Dhama.

Pročitajte više o tome u pismu Sacinandana Maharaja (dalje u tekstu). 

Pored raznolikih seminara i predavanja, kao i svake godine očekujemo i bogat kulturni program, 12-satni kirtan, Ratha Yatru, nama yajnu, inicijacije, predstave, šetnje po prirodi, a štagod od toga da propustite, videćete u večernjem dnevniku TV Fruške Gorange. 

Cena smeštaja, prasadama i seminara iznosi 15 eura po danu, a ako spavate u šatoru 11. Ukoliko spavate u privatnom smeštaju izvan "Letenke" cena za prasadam i seminare je 8 eura po danu.

Više detalja na http://www.gorangacamp.com/

Pismo Sacinandana Maharaja:

Dragi bhakte i prijatelji,

Molim vas primite moje dobre želje!
Sva slava Šrila Prabhupadu!

Veoma sam srećan da vas pozovem na ovogodišnji srpski letnji kamp u prelepoj šumi na Fruškoj Gori, koja će se od 6. do 15. jula pretvoriti u šumu Vrindavana.
 
 Šrila Prabhupad je jednom rekao da Vrindavan nije mesto na karti, već je stanje svesnosti. Tako da je zapravo moguće stvoriti veoma inspirativnu atmosferu Vrindavana bilo gde, što je zapravo i bio slučaj u vaišnavskoj istoriji. Dok su još još živeli u Bengalu, Šrila Rupa Goswami i Šrila Sanatana Goswami, su u Ramakeliju, napravili jezera Radhakund i Šyamakund, a Bhaktisiddhantha Saraswati je u Mayapurur napravio repliku brda Govardhan i ostalih svetih mesta Vrindavana, koje i dan danas možete posetiti. Ovo je citat iz Vrindavan Mahimamrite, koji nam govori kako bilo kako nas bilo koji dodir sa Vrindavanom, poput slušanja i meditiranja na njega, može odvesti u Vrindavan u duhovnom svetu.

 Ako neko živi u Vrindavanu (zemaljskom), dodiruje ga, gleda ga, putuje do njega, meditira na njega, saginje se da mu oda poštovanje, peva i sluša o njegovim slavnim odlikama, nosi njegovu prašinu na svojoj glavi, ili ima bilo kakav dodir s njim, onda će ga taj pročišćavajući, zemaljski Vrindavan, odvesti do vrhovnog prebivališta, Vrindavana u duhovnom svetu!

 
 Cilj našeg letnjeg kampa je da stvorimo atmosferu što je moguće bližoj atmosferi Vrindavana. Kad budete došli na kamp, napustićete materijalni i ukoračiti u duhovni svet. Čekaće vas mnoga iznenađenja, bhajani i kirtani poput Aindrinih, lila katha o različitim očaravajućim Krišninim zabavama, večernji kulturni programi koji će nas uroniti u bogatu kulturu Braja-bhakti, tradicionalna drama i sadhui čija su srca preplavljena ljubavlju prema Vrindavanu, veče posvećeno Yamuni, dvanaestočasovni kritan uronjen u atmosferu Vrindavana- sve ovo zajedno će nam dati jedinstveno Vrindavan iskustvo. Ko zna, možda će i se i vrindavanski majmuni pojaviti :)
 
 Naša iskrena želja je da vam svima podarimo ovo iskustvo koje će zadovoljiti vaša srca i pomoći vam da dugo, dugo nakon toga budete srećni u svesnosti Krišne. Molim vas recite svojim prijateljima za ovu jedinstvenu priliku i obradujte nas vašim dolaskom.

Želim vam sve najbolje i mnogo duhovne snage!
Sacinandana Swami i organizacijski tim

Za više inforacija možete kontaktirati Madhva Muni dasa i Nityananda-kari Devi Dasi na gorangacamp@gmail.com i molim vas da se registrujete na sajtu http://www.gorangacamp.com/

 

Povezano:

Komentari:

Tridasharaya d - Komentar, objavljeno: Ned, 15.07.12. 07:35

ko nije bio izgubio je...

stvarno je bilo jaaaako dobro. najbolji kamp do sada... sličan onim slavnim kampovima u Puli...
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 103 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2516 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::