Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 17.09.20. 09:53
 

UPOZORENJE na prevaru

 
 


Dragi bhakte ovih dana unutar ISKCON-a se proširila dobro upakirana prevara zvana Gifting Mandala. Radi se o klasičnoj piramidalnoj shemi o kojoj možete pročitati više na linkovima koje prilažem.

Od sudionika se traži da daju ulog od 30-ak eura. Zatim nastavljaju dalje i regrutiraju još 2 nove osobe kako bi napredovali dalje u piramidi i konačno dobili "dar" od cca 2000 eura.

Kada sustav kolapsira, a kad tad hoće, oni koji su na dnu ostaju bez novca.
Među bhaktama se proširila vijest kako je ovo započela određena mataji iz Vrndavana i ovo je super način pomaganja i darivanja.
Ali ako malo proučimo kako stvar funkcionira, vidjet ćemo da će kad tad netko izgubiti.

Probao sam doći do osobe koja je započela ovu mandalu, ali sudionici mi kažu kako to nije ni važno... tko zna kad je započela , važno je da su to bhakte i sve je super.
Molim vas ne nasjedajte na ovakve trikove.

ukoliko sudjelujete u ovakvoj mandali, znajte da KOCKATE, što je protiv regulativnih principa. A i radi se o ilegalnoj aktivnosti.

Tipično opravdanje jest da osoba koja vas poziva u mandalu zna već nekoliko bhakta koji su dobili nagradu i to bi trebao biti razlog da je sve ok.

Molim sve vaisnave koji sudjeluju u mandali da uz malo poniznosti pomognu raskrinkati prevaru i po mogućnosti vratiti novce koje su dobili od novih regruta.
Isto tako molim sve da prošire vijest po društvenim mrežama kako bi druge ISKCON kongregacije koje sudjeluju primile vijest.

Hvala
Vaš sluga
Vedanta Krit das

https://www.michigan.gov/ag/0,4534,7-359-81903_20942-513367--,00.htmlhttps://www.commerce.wa.gov.au/announcements/illegal-pyramid-scheme-masquerades-womens-support-network-gifting-mandala

https://www.imi.hr/~franic/psh.html
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 182 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2029 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::